Το πρώτο σας αρχείο HTML

26 Ιούλ 2011 | Οδηγός HTML

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.


Ας αρχίσουμε λοιπών με τη δημιουργία ενός νέου αρχείου HTML. Εμπιστευτείτε με, είναι πάρα πολύ απλή διαδικασία, και στο τέλος αυτού του άρθρου θα έχετε την πρώτη σας ιστοσελίδα.

Αν ο ηλεκτρονικός σας υπολογιστής έχει Windows ανοίξτε το Σημειωματάριο

(Έναρξη -> Βοηθήματα -> Σημειωματάριο)

Τώρα πληκτρολογήστε τον ακόλουθο κώδικα:

<html>
<head>
    <title>Η πρώτη μου σελίδα σε HTML</title>
</head>
<body>
    Αυτή είναι η πρώτη μου σελίδα σε HTML
</body>
</html>

Αν βαριέστε να γράψετε τον παραπάνω κώδικα απλά αντιγράψτε τον και κάντε επικόλληση στο σημειωματάριο. Όπως και να έχει εγώ προτείνω να τον γράψετε γιατί έτσι θα αποστηθίσετε καλύτερα τις «εντολές» της HTML.

Τώρα δημιουργήστε ένα νέο κατάλογο στον σκληρό σας δίσκο. Ας τον ονομάσουμε «htmlprojects«. Στη συνέχεια, στο Σημειωματάριο κάντε κλικ στο «Αρχείο -> Αποθήκευση ως» και πλοηγηθείτε μέχρι τον νέο φάκελο που μόλις δημιουργήσατε. Για όνομα αρχείου πληκτρολογήστε «first.html«, και στο πεδίο «Αποθήκευση ως» επιλέξτε «Όλα τα αρχεία», και τέλος κάντε κλικ στο «Αποθήκευση»

Η εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζει συνοπτικά την παραπάνω διαδικασία :

HTML Document

Τώρα ανοίξτε την Εξερεύνηση των Windows και ανοίξτε τον νέο φάκελο που δημιουργήσαμε πριν «htmlprojects». Αν έχετε ακολουθήσει τις παραπάνω οδηγίες σωστά θα πρέπει να έχετε το πρώτο σας αρχείο html σε αυτό το φάκελο. Κάντε διπλό κλικ πάνω στο αρχείο για να ανοίξει. Ο προ επιλεγμένος περιηγητής διαδικτύου που έχετε στον υπολογιστή σας θα ανοίξει το αρχείο.

Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι κάπως έτσι:

HTML Document Result

Περισσότερα για τον CorfuGmr

CorfuGmr

Ονομάζομαι Νίκος και ασχολούμαι με το internet και την κατασκευή ιστοσελίδων από το 1998. Σήμερα, μετά από 12 χρόνια γεμάτα με ενημέρωση, εκπαίδευση και εξάσκηση έχω ανεβάσει σε ένα άλλο επίπεδο τις γνώσεις μου και τις τεχνικές μου. Στα άρθρα μου προσπαθώ να σας δείξω τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα που με έχουν ανεβάσει σε αυτό το επίπεδο.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Συγνώμη, τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.^
Top
css.php