Τι θα χρειαστείτε;

26 Ιούλ 2011 | Οδηγός HTML

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.


Είναι μερικά πράγματα που θα χρειαστείτε πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την HTML. Ας δούμε λοιπόν τις θα χρειαστείτε:

  • Ένα επεξεργαστή κειμένου
  • Ένα περιηγητή διαδικτύου
  • Τη δημιουργικότητα σας!

Τα αρχεία της HTML είναι αρχεία απλού κειμένου (ASCII). Μπορείτε να τα δημιουργήσετε σε όποιο επεξεργαστή κειμένου θέλετε, αλλά βεβαιωθείτε πως κατά την αποθήκευση, έχετε επιλέξει το αρχείο σας να αποθηκευτεί σε απλή μορφή κειμένου (ASCII)

Αν ο υπολογιστής σας έχει Windows, σας προτείνω το Σημειωματάριο ή το WordPad. Σε συστήματα που έχουν UNIX λογισμικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε το PICO είτε το VI-EDITOR. Αν αποφασίσετε να εργαστείτε με κάποιο άλλο πρόγραμμα να θυμάστε πως πρέπει να αποθηκεύεται τα αρχεία HTML σε μορφή απλού κειμένου ASCII. Για να αποθηκεύσετε ένα αρχείο με το Σημειωματάριο κάντε κλικ στο Αρχείο -> Αποθήκευση ως. Ένας διάλογος του συστήματος θα εμφανιστεί. Πληκτρολογήστε το όνομα του αρχείου και στο τέλος βάλτε την επέκταση .htm ή .html στο πεδίο «Όνομα αρχείου:» και επιλέξτε «Όλα τα αρχεία» στο πεδίο «Αποθήκευση ως».

Όλα καλά ως εδώ. Ποια επέκταση επιλέξατε δεν έχει καμία σημασία. Το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι πως η επέκταση που επιλέξατε θα πρέπει να παραμείνει ίδια και για τις υπόλοιπες σελίδες του web site σας.

Για να δείτε το αποτέλεσμα της ιστοσελίδας σας, χρειάζεστε ένα περιηγητή διαδικτύου. Ευτυχώς για εμάς υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι και είναι όλοι τους δωρεάν. Μια καλή πρακτική ως web developers είναι να κάνετε έλεγχο για το πως τελικά εμφανίζεται η ιστοσελίδα σας σε όσο ποιο πολλούς web browsers μπορείτε. Υπό κανονικές συνθήκες, η σελίδα σας θα πρέπει να εμφανίζεται ακριβώς το ίδιο σε όλους τους web browsers. Αυτό αποκαλείτε cross-browser compatibility.

Πιθανότατα χρησιμοποιείτε τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας για να αποθηκεύεται τη σελίδα σας. Αφού τελειώσετε με ένα έργο, καλό είναι να διατηρείτε αντίγραφα ασφαλείας του έργου και σε ένα CD.

Οι ιστοσελίδες σας για να είναι λειτουργικές και εύκολες στην πλοήγηση θα πρέπει πρώτα να τις σχεδιάζετε σε χαρτί. Όχι το τελικό design της σελίδας, αλλά τη γενική θέση των μενού, της επικεφαλίδας, των πλευρικών μπαρών κ.α. Σε αυτό το κομμάτι είναι που πρέπει να βάλετε τη δημιουργικότητα σας. Αν θέλετε τη συμβουλή μου, κάντε ένα αναλυτικό σχεδιασμό της δομής της σελίδας σας για να έχετε ποιο ταχεία ανάπτυξη του έργου σας.

Περισσότερα για τον CorfuGmr

CorfuGmr

Ονομάζομαι Νίκος και ασχολούμαι με το internet και την κατασκευή ιστοσελίδων από το 1998. Σήμερα, μετά από 12 χρόνια γεμάτα με ενημέρωση, εκπαίδευση και εξάσκηση έχω ανεβάσει σε ένα άλλο επίπεδο τις γνώσεις μου και τις τεχνικές μου. Στα άρθρα μου προσπαθώ να σας δείξω τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα που με έχουν ανεβάσει σε αυτό το επίπεδο.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Συγνώμη, τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.^
Top
css.php