Ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης

30 Νοέ 2010 | Εργαλεία

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.


Social Media

Η εποχή που ζούμε, εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί από πολλούς ως ψηφιακή εποχή, καθώς τα Social networks και τα “ψηφιακά” καταστήματα (eshops) είναι πολύ διαδεδομένα, και γενικά είναι πάρα πολλοί οι τομείς όπου η τεχνολογία έχει εισχωρήσει για τα καλά.

Ένας λόγος για τον οποίο έχει αυξηθεί τόσο πολύ η χρήση τους, είναι ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικοί περιορισμοί και δεν υπάρχει και το πρόβλημα της απόστασης, καθώς μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και να επικοινωνήσεις με άτομα που βρίσκονται στην άλλη άκρη.
Στο θέμα λοιπόν αυτό, θα προσπαθήσω να σας παρουσίασω με όσο πιο απλό τρόπο γίνεται ορισμένα από τα πιο γνωστά sites κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το facebook, το twitter, το myspace και το buzz.

Facebook

Το facebook, πρόκειται για μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να κάνει πάρα πολλά πράγματα. Γνωριμίες, παιχνίδια, quiz και συνομιλίες είναι μερικά από τα πιο γνωστά αγαθά που προσφέρει το Facebook στους ενδιαφερόμενους.
Με την χρήση του facebook, μπορείς να βρεις παλιούς γνωστούς και συμμαθητές, όπως επίσης και να γνωρίσεις νέα πρόσωπα γνωστά ή μη και να συνομιλήσεις μαζί τους.
Η ιστοσελίδα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες του,  με τον αριθμό των φωτογραφιών να φτάνει περίπου τα 14 εκατομμύρια καθημερινά.

Twitter

Το twitter είναι μια δωρεάν social network και micro-blogging υπηρεσία, η οποία επιτρέπει στους χρήστες του να γράφουν σύντομα μηνύματα, με περιορισμό του 140 χαρακτήρες, και να διαβάζουν τα μηνύματα άλλων χρηστών της υπηρεσίας, τα οποία είναι γνωστά ως tweets.
Το twitter, χρησιμοποιείται αρκετά από εταιρίες, όπου δημοσιεύουν σύντομες ανακοινώσεις τους ή παραθέτουν κάποιο link, αλλά χρησιμοποιείται και από απλό κόσμο.
Είναι ιδιαίτερα εύκολο στην χρήση του, και δεν πρόκεται να σας δυσκολέψει καθόλου.

MySpace

To myspace είναι μία ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης αρκετά δημοφιλής, όπου ο κάθε χρήστης έχει την δυνατότητα να διαμορφώσει την εμφάνιση και τις πληροφορίες που θα εμφανίζονται στην προσωπική του σελίδα (προφίλ), αλλά και να έρθει σε επικοινωνία με φίλους του και να μοιραστεί μαζί τους μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο κτλ.
Πλέον το myspace, συνεργάζεται με τον κυρίαρχο της κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook. Αυτό αποτελεί μια κίνηση του myspace, το οποίο αναγνώρισε ουσιαστικά την πρωτοκαθεδρία του ανταγωνιστή του, και αποφάσισε να κάνει μία τέτοια κίνηση, έτσι ώστε να διατηρήσει τους χρήστες του, και γιατί όχι, να κερδίσει και νέους.

Buzz

Το Google Buzz είναι ένα Friendfeed στο Gmail.
Είναι δηλαδή μια υπηρεσία σαν το Twitter και το Facebook, μέσα από την οποία μπορείτε να μοιράζεστε περιεχόμενο με τους φίλους σας (links, status updates, φωτογραφίες, videos κτλ)

Πηγή: ifeed

Περισσότερα για τον CorfuGmr

CorfuGmr

Ονομάζομαι Νίκος και ασχολούμαι με το internet και την κατασκευή ιστοσελίδων από το 1998. Σήμερα, μετά από 12 χρόνια γεμάτα με ενημέρωση, εκπαίδευση και εξάσκηση έχω ανεβάσει σε ένα άλλο επίπεδο τις γνώσεις μου και τις τεχνικές μου. Στα άρθρα μου προσπαθώ να σας δείξω τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα που με έχουν ανεβάσει σε αυτό το επίπεδο.
Σχόλια30 Νοεμβρίου 2010

[…] This post was mentioned on Twitter by Web Resoures.eu, Web Resoures.eu. Web Resoures.eu said: Ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης http://goo.gl/fb/9aRVY […]


Συγνώμη, τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.^
Top
css.php