Μάθετε την HTML5

11 Μαρ 2010 | HTML

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.


HTML5

Η HTML είναι βασικά ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνούν και να μοιράζονται τη γνώση μέσω του Ιντερνέτ καθώς είναι ο πυρήνας της γλώσσας σήμανσης. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε η τελευταία έκδοση της γλώσσας σήμανσης υπερκειμένου, HTML5, με νέα χαρακτηριστικά και αντικείμενα. Ακολουθούν μερικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να μάθετε την HTML5.

Η HTML5 είναι το προτεινόμενο επόμενο πρότυπο της HTML 4.01, XHTML 1.0 και του DOM 2 της HTML. Ο στόχος του είναι να μειώσει την ανάγκη για πρόσθετα που αφορούν το περιεχόμενο (RIA) που ενσωματώνονται στην HTML όπως το Flas

Η ιδέα για την αναθεώρηση της HTML άρχισε το 2004 από το WHATWG και τώρα είναι διαθέσιμη για χρήση. Παρόλο που κάποια τμήματα της αναθεώρησης έχουν ολοκληρωθεί και είναι έτοιμα για χρήση, υπάρχουν λειτουργίες και στοιχεία που είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης και θέλουν ακόμα χρόνια μέχρι να τελειώσουν πλήρως.

Διαθέτει σίγουρα μια σειρά από νέα στοιχεία που θα βοηθήσει της νέες ιστοσελίδες. Μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που έχουν προστεθεί περιλαμβάνουν σημασιολογική αντικατάσταση για κοινή χρήση για γενικά πλαίσια και ένθετα στοιχεία. Άλλα στοιχεία θα λειτουργήσουν με την τυποποιημένη διεπαφή όπως τα <audio> και <video>.

Καθώς θα μαθαίνεται HTML5 θα δείτε πως κάποια στοιχεία της HTML 4.01 έχουν καταργηθεί. Μερικά από αυτά τα στοιχεία είναι τα <font> και <center> όπου το αποτέλεσμα τους επιτυγχάνετε με τη χρήση των CSS.

Τέλος, θα διαπιστώσετε πως η HTML δε είναι πλέον βασισμένη στην SGML. Η νέα έκδοση έρχεται με μια εισαγωγική γραμμή που είναι όμοια με αυτή της SGML, που επιτρέπει πρότυπα συμβατά με όλους τους περιηγητές που χρησιμοποιούν τα “DOCTYPE”

Περισσότερα για τον CorfuGmr

CorfuGmr

Ονομάζομαι Νίκος και ασχολούμαι με το internet και την κατασκευή ιστοσελίδων από το 1998. Σήμερα, μετά από 12 χρόνια γεμάτα με ενημέρωση, εκπαίδευση και εξάσκηση έχω ανεβάσει σε ένα άλλο επίπεδο τις γνώσεις μου και τις τεχνικές μου. Στα άρθρα μου προσπαθώ να σας δείξω τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα που με έχουν ανεβάσει σε αυτό το επίπεδο.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Συγνώμη, τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.^
Top
css.php