Η ετικέτα base

31 Μαρ 2011 | Οδηγός HTML

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.


Αυτή η ετικέτα χρησιμοποιείτε για να υποδείξει το URL του εγγράφου ως οντότητα. Αυτή η ετικέτα είναι χρήσιμη για την περίπτωση που το έγγραφο μεταφερθεί σε διαφορετική θέση και έχει επάνω του συνδεδεμένα εξωτερικά αρχεία με σχετικές διαδρομές (πχ. /img/myimage.jpg) οι οποίες υπολογίζονται ξανά όταν το έγγραφο αλλάζει θέση σε σχέση με το νέο URL στο οποίο βρίσκετε το έγγραφο μετά τη μεταφορά.

Αν χρησιμοποιήσετε την ετικέτα base ορισμένα URL στο έγγραφο θα μπορούν να είναι σχετικά. Τέτοια αρχεία είναι τα CSS, οι εικόνες, τα εξωτερικά JavaScript αρχεία, κ.α.

Στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσετε την ετικέτα base, τότε ο περιηγητής διαδικτύου θα θεωρήσει ως βασικό URL το τρέχων URL της σελίδας.

Πως να το χρησιμοποιήσω

<html>
    <base href="http://www.mysite.ext/path/to/my/page.html">
    ....
<html>

Σημαντικές επεκτάσεις

Οι περιηγητές που υποστηρίζουν την ετικέτα frame υποστηρίζουν επίσης και την ιδιότητα target για την ετικέτα base. Αυτή η ιδιότητα ορίζει το όνομα του frame (ή του παραθύρου) στο οποίο όλοι οι σύνδεσμοι του τρέχοντος εγγράφου κατευθύνονται. Η ιδιότητα target της ετικέτα base μπορεί επίσης να αντικατασταθεί με την ιδιότητα target της ετικέτας a.

Περισσότερα για τον CorfuGmr

CorfuGmr

Ονομάζομαι Νίκος και ασχολούμαι με το internet και την κατασκευή ιστοσελίδων από το 1998. Σήμερα, μετά από 12 χρόνια γεμάτα με ενημέρωση, εκπαίδευση και εξάσκηση έχω ανεβάσει σε ένα άλλο επίπεδο τις γνώσεις μου και τις τεχνικές μου. Στα άρθρα μου προσπαθώ να σας δείξω τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα που με έχουν ανεβάσει σε αυτό το επίπεδο.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Συγνώμη, τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.^
Top
css.php