Ποια είναι η πραγματική IP του επισκέπτη σας;

04 Απρ 2012 | Development

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.


Όλοι ξέρουμε πως είναι εφικτό μέσω της PHP να ανακτήσουμε την IP διεύθυνση του επισκέπτη στη σελίδα μας. Τι γίνεται όμως όταν ο επισκέπτης μας είναι κριμένος πίσω από ένα Proxy Server. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να πάρουμε την πραγματική IP του χρήστη.

Λοιπόν, χρησιμοποιείτε την $_SERVER[‘REMOTE_ADDR’] για να βρείτε την IP του χρήστη σας; Τότε ίσως να εκπλαγείτε αν σας πω, πως η διεύθυνση IP που έχετε στα χέρια σας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική διεύθυνση του χρήστη.

Αν ο χρήστης σας είναι συνδεδεμένος στο Internet μέσω ενός Proxy Server τότε η $_SERVER[‘REMOTE_ADDR’] της PHP απλά επιστρέφει την IP του Proxy και όχι του τελικού χρήστη.

Παρακάτω θα δείτε μια συνάρτηση η οποία σας επιστρέφει την πραγματική IP από το PC του χρήστη. Θα πρέπει να γνωρίζεται πως υπάρχουν επιπλέον μεταβλητές που σας επιτρέπουν να εντοπίζεται την πραγματική IP. Οι μεταβλητές αυτές είναι οι HTTP_CLIENT_IP και HTTP_X_FORWARED_FOR.

Ακολουθεί η συνάρτηση που θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε την πραγματική IP:

 

function get_my_client_ip_address()
{
  if(!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARED_FOR']))
  {
    $client_ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARED_FOR'];
  }
  elseif(!empty($_SERVER['HTTP_CLIENT_IP']))
  {
    $client_ip = $_SERVER['HTTP_CLIENT_IP];
  }
  else
  {
    $client_ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
  }

  return $client_ip;
}

Σε αυτή τη συνάρτηση, αρχικά προσπαθούμε να ανακτήσουμε την διεύθυνση ανακατεύθυνσης χρησιμοποιώντας την HTTP_X_FORWARDED_FOR. Αν αυτή η μεταβλητή δεν είναι διαθέσιμη τότε προσπαθούμε να ανακτήσουμε την άμεση IP του πελάτη με την μεταβλητή HTTP_CLIENT_IP. Τέλος αν δεν υπάρχει ούτε αυτή η μεταβλητή, τότε προσπαθούμε να ανακτήσουμε την μεταβλητή REMOTE_ADDR.

Περισσότερα για τον CorfuGmr

CorfuGmr

Ονομάζομαι Νίκος και ασχολούμαι με το internet και την κατασκευή ιστοσελίδων από το 1998. Σήμερα, μετά από 12 χρόνια γεμάτα με ενημέρωση, εκπαίδευση και εξάσκηση έχω ανεβάσει σε ένα άλλο επίπεδο τις γνώσεις μου και τις τεχνικές μου. Στα άρθρα μου προσπαθώ να σας δείξω τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα που με έχουν ανεβάσει σε αυτό το επίπεδο.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Συγνώμη, τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.^
Top
css.php