Δωρεάν βασικά HTML μαθήματα

26 Ιούλ 2011 | Οδηγός HTML

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.


Η HTML είναι η διάλεκτος του Internet. Δεν είναι ακριβώς γλώσσα προγραμματισμού, και για αυτό το λόγο δεν χρειάζεται να έχετε κάποια προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού. Η HTML είναι πάρα πολύ απλή, εμπιστευτείτε με!

Τι είναι ένα υπέρ-κείμενο;

Ο όρος υπέρ-κείμενο σημαίνει πως κάποιο κομμάτι κειμένου σε ένα έγγραφο HTML είναι συνδεδεμένο μέσω ενός συνδέσμου σε μια διαφορετική θέση του ιδίου εγγράφου ή σε άλλο έγγραφο. Κάνοντας ο χρήστης κλικ πάνω σε αυτό το «θερμό σημείο» ο χρήστης μεταφέρετε σε αυτή τη θέση.

Τι είναι η σήμανση;

Σήμανση σημαίνει πως κάποια τμήματα του εγγράφου μιας ιστοσελίδας έχουν την κατάλληλη σήμανση για να υποδείξουν το πως πρέπει να εμφανίζονται στον Web Browser.

Σκοπός ενός εγγράφου HTML είναι να μεταφέρει τις πληροφορίες για την απεικόνιση της, το κομμάτι τις απεικόνισης είναι καθαρά υποχρέωση του web browser. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να κάνετε έλεγχο για το πως οι σελίδες σας εμφανίζονται σε διάφορους περιηγητές διαδικτύου. Σε ένα έγγραφο HTML μπορείτε να ενσωματώσετε διάφορα αντικείμενα όπως για παράδειγμα, εικόνες, βίντεο, ήχο, κ.α.

Τι θα μάθετε σε αυτή τη σειρά άρθρων

Αυτή η σειρά μαθημάτων για HTML θα σας μάθει τα βασικά για την HTML και τις ετικέτες της. Μετά το πέρας αυτής της σειράς άρθρων θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε μια απλή ιστοσελίδα.

Η σειρά μαθημάτων για βασική HTML αποτελείτε από 24 ενότητες και είναι οι ακόλουθες:

Τι θα χρειαστείτε;

 

Να θυμάστε πως οι ετικέτες της HTML δεν είναι ευαίσθητες σε ότι αφορά τα πεζά και κεφαλαία γράμματα. Μπορείτε να γράψετε τον κώδικα σας με όποιο τρόπο σας εξυπηρετεί καλύτερα. Ωστόσο θα σας πρότεινα να γράφετε με ένα στιλ, είτε με κεφαλαία είτε με πεζά για να είναι ποιο ευανάγνωστος ο κώδικας σας. Αυτό θα σας βοηθήσει αργότερα στη συντήρηση της ιστοσελίδας σας.

Περισσότερα για τον CorfuGmr

CorfuGmr

Ονομάζομαι Νίκος και ασχολούμαι με το internet και την κατασκευή ιστοσελίδων από το 1998. Σήμερα, μετά από 12 χρόνια γεμάτα με ενημέρωση, εκπαίδευση και εξάσκηση έχω ανεβάσει σε ένα άλλο επίπεδο τις γνώσεις μου και τις τεχνικές μου. Στα άρθρα μου προσπαθώ να σας δείξω τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα που με έχουν ανεβάσει σε αυτό το επίπεδο.
Σχόλια21 Νοεμβρίου 2011

Είμαι γραφίστας/εικονογράφος, αλλά μ’ ενδιαφέρει να «μεταπηδήσω» στο web-design.
Υπάρχουν ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια στην Αθήνα κι αν ναι που;
Εάν όχι, μπορώ να βρω ΦΘΗΝΑ σεμινάρια – διότι είμαι άνευ εργασίας αυτό το διάστημα.

Ευχαριστώ.
21 Νοεμβρίου 2011

Καλησπέρα !

Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι σχετικά με τα σεμινάρια γραφίστικης στην Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα.

Αυτό που πραγματικά μου αρέσει όμως είναι που θέλεις να κάνεις σεμινάρια και να εξειδικευτείς σε αυτό το κομμάτι.

Συνήθως στην Ελλάδα οι περισσότεροι γραφίστες «ξέρουν» από όλα τα είδη γραφιστικής και αυτό είναι που με χαλάει με την πλειοψηφία !

Σου εύχομαι να κάνεις κάτι πραγματικά καλό για να βγεις έξω από τα όρια της πλειοψηφίας και να πας στο περιθώριο της καινοτομίας ! 🙂
23 Δεκεμβρίου 2011

Μια ερώτηση. Για να Μάθω php/javascript πρέπει να έχω κάποιες γνώσεις μαθηματικών η κάτι αλο? θα τα καταφέρω μαθένωντας απο tutorials στο ιντερνετ?
23 Δεκεμβρίου 2011

Καλημέρα eleos.

Τα μαθηματικά δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μάθεις να προγραμματίζεις. Ωστόσο ένα μαθηματικό υπόβαθρο θα σου λύσει τα χέρια σε αρκετά πράγματα.

Τώρα αυτό που σε φοβίζει εσένα, νομίζω πως είναι αυτό που όλοι λένε πως ο προγραμματισμός θέλει καλά μαθηματικά. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά μόνο εκεί που είναι απαραίτητα ! 😉

Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, αν προσπαθήσεις να αναπτύξεις μια εφαρμογή που θα μετράει από το 1 μέχρι το 10 και θέλεις κάθε φορά να κάνει και ένα πολλαπλασιασμό με το 12 αυτό καταλαβαίνεις πως δεν απαιτεί εξειδικευμένα μαθηματικά.

Αν όμως θέλεις να παράγεις ένα πρόγραμμα που θα κάνει μετεωρολογικές προβλέψεις σε αυτή την περίπτωση νομίζω πως θα χρειαστείς ολοκληρώματα, πιθανότητες, στατιστική, θεωρία του χάους και άλλα τέτοια.

Πάντως στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να ξέρεις πως τα μαθηματικά που χρειάζεται (τουλάχιστον ένας Web Developer) στην καθημερινότητα του είναι πολύ απλά και λίγα.

Σε ότι αφορά το κάτι άλλο που ρωτάς, χρειάζεσαι πολύ διάβασμα, υπομονή, ανοιχτό μυαλό και πολλές ώρες για να πειράματα. Ακόμα νομίζω πως θα σε βοηθούσε να αγοράσεις ένα βιβλίο προγραμματισμού για να κατανοήσεις την γενική ιδέα πίσω από τον προγραμματισμό.

Επίσης, οι γλώσσες προγραμματισμού είναι σαν τα παιχνίδια ! Έχουν κανόνες ! Αν μπορείς να τηρείς αυτούς τους κανόνες τότε θα σου είναι ποιο εύκολο να προγραμματίζεις.

Τέλος, ενώ το συντακτικό της PHP και της JavaScript μοιάζουν αρκετά, θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι το ίδιο, και κάθε γλώσσα από αυτές έχει διαφορετικές απαιτήσεις, τεχνικές και συμπεριφορά στον προγραμματισμό, οπότε θα πρέπει και εσύ με τη σειρά σου να αποφασίσεις από που θα αρχίσεις!


Συγνώμη, τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.^
Top
css.php