Απενεργοποίηση της Cache στο CakePHP

26 Ιούλ 2011 | Development

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.


Θα έχει τύχει να γράφετε λογισμικό σε CakePHP και ενώ πραγματοποιείτε αλλαγές στον κώδικα δεν βλέπετε οι αλλαγές σας να πραγματοποιούνται στο front end της εφαρμογής σας. Σε αυτή την περίπτωση, και αν όλα είναι σωστά από προγραμματιστικής απόψεως τότε ίσως φταίει η Cache του CakePHP. 

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε πως θα απενεργοποιήσουμε εύκολα και γρήγορα την Cache του CakePHP για να μπορούμε να βλέπουμε το πραγματικό αποτέλεσμα των αλλαγών μας στον κώδικα, και όχι αυτό που έχει αποθηκεύσει το CakePHP για να επιταχύνει την εκτέλεση των εφαρμογών.

Για να απενεργοποιήσετε την Cache σε ολόκληρο το CakePHP θα πρέπει να ανοίξετε το αρχείο core.php που θα το βρείτε στο φάκελο /app/config/, και στη συνέχεια εντοπίστε τη γραμμή :

Configure::write(‘Cache.disable’, true);

Εξ ορισμού αυτή η γραμμή είναι σαν σχόλιο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να διαγράψετε τα // που μετατρέπουν την γραμμή σε σχόλιο.

Περισσότερα για τον CorfuGmr

CorfuGmr

Ονομάζομαι Νίκος και ασχολούμαι με το internet και την κατασκευή ιστοσελίδων από το 1998. Σήμερα, μετά από 12 χρόνια γεμάτα με ενημέρωση, εκπαίδευση και εξάσκηση έχω ανεβάσει σε ένα άλλο επίπεδο τις γνώσεις μου και τις τεχνικές μου. Στα άρθρα μου προσπαθώ να σας δείξω τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα που με έχουν ανεβάσει σε αυτό το επίπεδο.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Συγνώμη, τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.^
Top
css.php