Πως να βεβαιωθείτε ότι η σελίδα σας λειτουργεί καλά παντού;

28 Μαΐ 2010 | Development

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.


Cross Browsers Compatability

Μια ποιοτική ιστοσελίδα πρέπει να λειτουργεί σε όλους τους κοινούς περιηγητές και λειτουργικά συστήματα (συμπεριλαμβανομένων και τον Windows, OS 10 και Linux), και να εμφανίζεται σε όλους τους περιηγητές ακριβώς η ίδια. Αυτό είναι μια πραγματική πρόκληση για πολλούς προγραμματιστές διαδικτύου.

Οι ιστοσελίδες που δεν είναι ποιοτικές, συνήθως δοκιμάζονται μόνο στον Internet Explorer ή τον Firefox 8 και το αποτέλεσμα είναι η σελίδα να έχει σφάλματα ή να διαφέρει λίγο στους υπόλοιπους περιηγητές ή/και λειτουργικά συστήματα. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετά προγράμματα και λύσεις στο Ιντερνέτ που επιτρέπουν στους προγραμματιστές να κάνουν ελέγχους για διαφορετικούς περιηγητές, διαφορετικές εκδόσεις περιηγητών και διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια λίστα από προγράμματα που κάνουν όλους τους απαραίτητους ελέγχους για τυχών προβλήματα.

1 – Εγκαταστήστε όλους περιηγητές

Η πρώτη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε όλους τους περιηγητές στον υπολογιστή σας. Το πρόβλημα με αυτή τη λύση είναι πως δεν μπορείτε πάντα εκδόσεις παλαιότερες από την τελευταία.

Οι ποιο πρόσφατες εκδόσεις των δημοφιλέστερων περιηγητών :

 1. Mozilla FireFox
 2. Internet Explorer
 3. Opera
 4. Safari
 5. Google Chrome

2 – Έλεγχος συμβατότητας εκτός διαδικτύου

Υπάρχουν προγράμματα που ελέγχουν αν η σελίδα σας προβάλετε σωστά σε παλαιότερες εκδόσεις του Internet Explorer

 1. Microsoft Expression Web 3 Super Preview (Μόνο για τους IE 6, IE 7 και IE 8 )
 2. IE Tester

3 – Έλεγχος συμβατότητας εντός διαδικτύου

Τέλος, υπάρχουν διάφορα εργαλεία στο Ιντερνέτ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ώστε να μπορέσετε να δείτε πως εμφανίζεται μια σελίδα σε διαφορετικούς περιηγητές και λειτουργικά συστήματα. Το μειονέκτημα είναι ότι συχνά πρέπει να περιμένετε αρκετή ώρα μέχρι να δείτε κάποιο αποτέλεσμα.

 1. Browsershots (Πολλαπλοί περιηγητές την ίδια στιγμή)
 2. Browser Sandbox
 3. Netrenderer (Περιορισμένες δυνατότητες)
 4. Adobe Browserlab (Προς το παρών είναι σε Beta έκδοση με περιορισμένη πρόσβαση)
 5. Browsercam (Απαιτεί εγγραφή)
 6. Browsrcamp (Ένας περιηγητής τη φορά)
 7. Cross Browser Testing (Απαιτεί πληρωμή)
 8. Litmus (Απαιτεί πληρωμή)
 9. IE Capture (Ένας περιηγητής τη φορά)

Η παραπάνω λίστα δεν είναι εξαντλημένη. Στη λίστα αυτή μπορείτε να βρείτε όλες τις online υπηρεσίες που είναι δωρεάν ή ανοικτού κώδικα. Οι υπηρεσίες που υπάρχουν στη λίστα και είναι με πληρωμή, υπάρχουν γιατί προσφέρουν την καλύτερη δυνατή σχέση τιμής / ποσότητα

Περισσότερα για τον CorfuGmr

CorfuGmr

Ονομάζομαι Νίκος και ασχολούμαι με το internet και την κατασκευή ιστοσελίδων από το 1998. Σήμερα, μετά από 12 χρόνια γεμάτα με ενημέρωση, εκπαίδευση και εξάσκηση έχω ανεβάσει σε ένα άλλο επίπεδο τις γνώσεις μου και τις τεχνικές μου. Στα άρθρα μου προσπαθώ να σας δείξω τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα που με έχουν ανεβάσει σε αυτό το επίπεδο.
Σχόλια16 Οκτωβρίου 2011

Αγαπητέ φίλε Νίκο, εδώ και λίγες μέρες διαπίστωσα ότι στο ιστολόγιο που διατηρώ απενεργοποιήθηκαν, χωρίς λόγο, τα σχόλια από τις σελίδες του. Αν και επιλέγω από τις σελίδες την ένδειξη να επιτρέπονται τα σχόλια, εντούτοις δεν αποθηκέυεται αυτή μου η επιλογή. Τι να συμβαίνει άραγε… Τα σχόλια δεν έχουν διαγραφεί, καθώς φαίνεται ο αριθμός τους, πλην όμως δεν εμφανίζονται, ούτε μπορούν οι αναγνώστες μου να αφήσουν καινούρια. Μήπως έχει πρόβλημα ο blogger; :((

Σ’ ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια για τη δουλειά σου εδώ!
Αντώνης (εκπαιδευτικός)
17 Οκτωβρίου 2011

Δύστυχος δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με Blogger και ως εκ τούτου δεν έχω άποψη για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

Ωστόσο αν θέλεις μπορείς να επικοινωνήσεις με άτομα σχετικά με το Blogger στο Stack Overflow. Είναι μια μεγάλη κοινότητα ερωτήσεων-απαντήσεων που δίνει λύσεις σχεδόν σε όλα τα ερωτήματα.


Συγνώμη, τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.^
Top
css.php