Δημιουργώντας πετυχημένο Online Portfolio

01 Δεκ 2010 | Γενικά

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.


Το πορτφόλιο σας είναι η βιτρίνα της δουλειάς, των ικανοτήτων και το δυναμικό σας για τους μελλοντικούς πελάτες ή εργοδότες. Όσο περισσότερο χρόνο και προσπάθεια αφιερώνετε για ένα χρηστικό και όμορφο σχεδιασμό, τόσο αυξημένες θα είναι οι πιθανότητες να καταταχθείτε σε ένα ανώτερο επίπεδο επαγγελματισμού. Επομένως, πώς είστε σίγουροι ότι το πορτφόλιό σας είναι καλύτερο από αυτά των ανταγωνιστών; Πώς μπορείτε να κατευθύνετε πιθανούς πελάτες ή εργοδότες στις δουλειές σας;

Η δημιουργία ενός πετυχημένου πορτφόλιο είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε. Εστιάστε στην απλότητα, στην εύκολη χρήση, στην επαγγελματική διαχείρηση του περιεχόμενου και θα καταλήξετε σε ένα πετυχημένο πορτφόλιο. Δεν χρειάζεται να είστε γκουρού προγραμματιστές για να δημιουργήσετε το πορτφόλιο σας. Υπάρχουν ένα σωρό ιστοσελίδες και κοινότητες εκεί έξω που επιτρέπουν στους δημιουργούς να παρουσιάσουν με ευκολία τις δουλειές τους.

Δύο είναι οι ουσιαστικές λύσεις για την δημιουργία ενός πορτφόλιο. Η πρώτη είναι να σχεδιάσετε εσείς, στην κυριολεξία από το μηδέν, την ιστοσελίδα που θα φιλοξενήσει τις δουλειές σας και η δεύτερη είναι να προτιμήσετε το χτίσιμο του πορτφόλιο σας με την βοήθεια αρκετών online εργαλείων που μπορούμε να βρούμε στο ίντερνετ.

Σε αυτό το σημείο θα προκύψει ένα δίλημμα. Σαν γραφίστες, σχεδιαστές, φωτογράφοι και καλλιτέχνες γενικότερα, τι είναι καλύτερο; Να σχεδιάσετε εσείς την ιστοσελίδα; Να προτιμήσετε ένα από τα online εργαλεία; Ή και τα δύο;

Σαν καλλιτέχνες αξίζει και είναι προτιμότερο να έχετε και το προσωπικό σας πορτφόλιο σε δική σας ιστοσελίδα και το ίδιο πορτφόλιο να φιλοξενείται σε μία από τις ιστοσελίδες online portfolio, σαν και αυτές που θα επισημάνω παρακάτω. Ο κύριος λόγος είναι ότι το πορτφόλιο που φιλοξενείται σε μία δωρεάν online λύση, είναι συνδεδεμένο σε ένα πολύ μεγάλο δίκτυο άλλων πορτφόλιο δημιουργών. Κάτι τέτοιο έχει αρκετά θετικά σημεία.

Το πρώτο είναι ότι πιθανοί πελάτες ή εργοδότες, γνωρίζουν ότι επισκεπτόμενοι ένα μέρος στο οποίο βρίσκονται συγκεντρωμένοι πολλοί επαγγελματίες, θα εντοπίσουν με επιτυχία εκείνον ο οποίος θα είναι ο κατάλληλος για ανάθεση έργου, σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες και απαιτήσεις, σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Επίσης, σε ένα μεγάλο δίκτυο, τα πορτφόλιο αποκτούν μεγάλη επισκεψιμότητα, σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια, και εντοπίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Βεβαίως ένα πορτφόλιο, όπως και κάθε ιστοσελίδα, μπορεί να δεχθεί επίσκεψη από την αποστολή ενός βιογραφικού ή ακόμη και από μία business card.

Πολλές από τις ιστοσελίδες που προσφέρουν την online δημιουργία ενός πορτφόλιο, διαθέτουν σημείο για να προσθέσετε τον σύνδεσμο της προσωπικής σας ιστοσελίδας και από τη στιγμή που είναι δωρεάν και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανεβάσετε την δουλειά σας, την οποία ήδη έχετε προετοιμάσει για την προσωπική σας ιστοσελίδα, τι έχετε να χάσετε;

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες online portfolios website builders’ Δωρεάν, Επί πληρωμή ή και τα δύο. Κάθε μία ιστοσελίδα έχει κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά που την κάνουν ξεχωριστή. Διαλέγετε και παίρνετε όποιο εργαλείο σας ταιριάζει και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και προσδοκίες σας.

Coroflot

Coroflot

Carbonmade

Carbonmade

FigDig

FigDig

DeviantArt

DeviantArt

Behance

Bahance

BigBlackBag

BigBlackBag

Viewbook

Viewbook

Voodoochilli

Voodoochilli

Dripbook

Dripbook

Qfolio

Qfolio

Shown’d

Shown'd

και το ελληνικό

E-artists

E-artists

Σας παραθέτω τους συνδέσμους των features  των παραπάνω ιστοσελίδων έτσι ώστε να αποκτήσετε μία απευθείας εικόνα σύγκρισης πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων καθώς και να διαχωρίσετε εκείνες τις ιστοσελίδες που είναι μόνο δωρεάν, ή δωρεάν με περιορισμούς που προϋποθέτουν πληρωμή μετά από κάποιο όριο ή μόνο επί πληρωμή.

… και καλές δουλειές…!

Περισσότερα για τον emailit

emailit

Nikitas Georgopoulos is a graphic designer and he has 10+ years of experience producing high-quality creative projects. He designed websites for hotels, restaurants, construction companies. He is specializing in creating fonts, industrial electronic design, logo design, brochures, packaging, jewelry photography. He is the founder of E-mailit project. E-mailit is a free multilingual sharing platform to increase your traffic and page rank to your site and allow your visitors to automatically e-mail their friends about your website content whenever they find something they would like to share. Also, your visitors can bookmark and share your pages fast and easy. E-mailit is the 1st and the only one free sharing platform in Greece.
Σχόλια1 Δεκεμβρίου 2010

[…] This post was mentioned on Twitter by Web Resoures.eu, Web Resoures.eu. Web Resoures.eu said: Δημιουργώντας πετυχημένο Online Portfolio: Το πορτφόλιο σας είναι η βιτρίνα της δουλειάς, των… http://goo.gl/fb/OOBp2 […]


Συγνώμη, τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.^
Top
css.php