Ετικέτες σχολίων

26 Ιούλ 2011 | Οδηγός HTML

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.


Όσο η σελίδα σας θα μεγαλώνει, άλλο τόσο θα μεγαλώνει και η πολυπλοκότητα της. Η συντήρηση μεγάλων σελίδων, μπορεί να είναι όντως ένα μεγάλο πρόβλημα αν δεν υπάρχουν σχόλια μέσα στην HTML. Ευτυχώς η HTML σας παρέχει τη δυνατότητα να γράφετε σχόλια μέσα στον κώδικα σας, σε όποιο σημείο κρίνετε εσείς πως είναι απαραίτητο.

Αν θέλετε τη συμβουλή μου χρησιμοποιήστε τα σχόλια γενναιόδωρα μέσα στη σελίδας σας. Μετά από μήνες, όταν θα χρειαστεί να κάνετε κάποια αλλαγή στη σελίδα σας θα διαπιστώσετε και μόνοι σας πως οι αλλαγές θα είναι πάρα πολύ εύκολες γιατί θα γνωρίζεται σε ποιο τμήμα της σελίδας είστε ακριβώς κάθε φορά και τι είναι αυτό που αλλάζετε.

Η ετικέτα αρχής για τα σχόλια στην HTML είναι η «<!–» ενώ η ετικέτα τερματισμού είναι η «–>»

Μέσα στις ετικέτες σχολίων μπορείτε να γράψετε όσα σχόλια θέλετε, και σε όσες γραμμές θέλετε χωρίς να έχετε την αγονία μην φανούν στη σελίδα σας. Ότι υπάρχει μεταξύ των ετικετών <!– και –> οι περιηγητές διαδικτύου απλά τα αγνοούν.

Αν θέλετε μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο αρχείο στο Σημειωματάριο και να γράψετε τον κώδικα που ακολουθεί:

<html>
<head>
    <title>Μια σελίδα με σχόλια</title>
    <!--
    Σε αυτό το τμήμα έχω γράψει
    ένα σχόλιο που θέλει περισσότερες
    από μια γραμμές για να διατυπωθεί.
    -->
</head>
<body>
    Αυτό το κείμενο είναι ορατό
    <!-- Αυτό το κείμενο δεν είναι ορατό -->
</body>
</html>

Όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας τα σχόλια είναι αόρατα, και μπορείτε να γράψετε όσα σχόλια θέλετε μέσα σε μια σελίδα. Αυτό δεν θα βοηθήσει μόνο εσάς, αλλά αν εργάζεστε σε μια ομάδα τότε θα βοηθήσει και τους συναδέλφους σας.

Η προτροπή μου είναι να αρχίσετε από τώρα που μαθαίνετε την HTML να χρησιμοποιείτε τα σχόλια για να σας γίνουν συνήθεια.

Περισσότερα για τον CorfuGmr

CorfuGmr

Ονομάζομαι Νίκος και ασχολούμαι με το internet και την κατασκευή ιστοσελίδων από το 1998. Σήμερα, μετά από 12 χρόνια γεμάτα με ενημέρωση, εκπαίδευση και εξάσκηση έχω ανεβάσει σε ένα άλλο επίπεδο τις γνώσεις μου και τις τεχνικές μου. Στα άρθρα μου προσπαθώ να σας δείξω τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα που με έχουν ανεβάσει σε αυτό το επίπεδο.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Συγνώμη, τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.^
Top
css.php