Τα καλύτερα HTML5 και CSS3 Frameworks

19 Σεπ 2010 | CSS,HTML

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.


Html5 & CSS3

Τα HTML5 και CSS3 Frameworks είναι αυτά που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας ποιο εύκολη στην δημιουργία και παρουσίαση περιεχομένου στο World Wide Web. Χαρακτηριστικά όπως η αναπαραγωγή βίντεο, το drag and drop που στο παρελθών ήταν εξαρτώμενο από πρόσθετα περιηγητών διαδικτύου όπως για παράδειγμα το Adobe Flash, Microsoft silverlight και το Google Gears, τώρα είναι ενσωματωμένα στην HTML5

Παρά το γεγονός ότι η πλήρης έκδοση της HTML5, είναι πολύ μακριά ακόμα (2022), οι περισσότερες εταιρείες ανάπτυξης προγραμμάτων περιήγησης διαδικτύου (browsers) έχουν αρχίσει να μετακινούνται προς αυτήν. Ως προγραμματιστής ιστοσελίδων, παρακολουθώ στενά προγράμματα και άρθρα που έχουν ως βασικό θέμα την HTML5 και τα CSS3, και σήμερα είμαι σε θέση να σας παρουσιάσω μερικά Frameworks για HTML5 και CSS3.

52Framework

52Framework

Το 52Framework περιλαμβάνει όλες τις ετικέτες headers, nav, section, article, footer που είναι οι βασικές ετικέτες της HTML5,  με πλήρη τεκμηρίωση, και μια κοινότητα που αποκτά μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερα μέλη. Χαρακτηριστικά όπως είναι οι καμπύλες γωνίες, η σκιά στο κείμενο, η σκιά σε πλαίσια, σύστημα πλέγματος, αρχικοποίηση των CSS είναι απλά μια μικρή λίστα από το σύνολο των δυνατοτήτων αυτής της πλατφόρμας.

Lessframework

Lessframework

Το Lessframework είναι ένα CSS Framework για τη δημιουργία ευέλικτων δομών ιστοσελίδων με πολλαπλές στήλες. Περιέχει ένα πλέγμα 10 στηλών κατάλληλο για γραμμές ύψους 24px, καθώς επίσης και μια σειρά από τυπογραφικές ρυθμίσεις βασισμένες στο golden ratio.

Baseline

Baseline

Το Baseline είναι μια πλατφόρμα για CSS που έχει ως στόχο τη βασική τυπογραφική δομή και τη δημιουργία απλών πλεγμάτων, περιλαμβανομένων των στυλ για HTML και για τις νέες ετικέτες της HTML5.

Sproutcore

Sproutcore

Το Sproutcore είναι ένα HTML5 Framework για τη δημιουργία ευαίσθητων εφαρμογών που μπορούν να λειτουργήσουν και ως desktop εφαρμογές σε μοντέρνους περιηγητές διαδικτύου, χωρίς πρόσθετα.

Με καλή τεκμηρίωση και με την κοινότητα του να το υποστηρίζει πλήρως, το Sproutcore είναι ακόμα ένα σταθερό framework για προγραμματιστές. Τα δοκιμαστικά είναι εξαιρετικά γρήγορα και είναι πολλά υποσχόμενα βάση των προδιαγραφών που έχουν τεθεί.

CSS3 Action Framework

CSS3 Action Framework

Το CSS3 Action Framework, φιλοξενείται από το Google Code. Σκοπός αυτού του Framework είναι να συγκεντρώσει τις καλύτερες τεχνικές effects των CSS3 σε ένα σημείο.

JavaScript Framework designed for HTML5 apps

JavaScript Framework designed for HTML5 apps

Sencha Touch

Sencha Touch

Το Sencha Touch επιτρέπει στις εφαρμογές σας να μοιάζουν όπως οι κανονικές εφαρμογές. Με όμορφα στοιχεία για τη διεπαφή χρήστη και μεγάλη ποικιλία εργαλείων για τη διαχείριση των δεδομένων μπορείτε να δημιουργήσετε εφαρμογές με τεχνολογίες HTML5 και CSS3 που μπορούν να τρέξουν άμεσα σε Android και συσκευές Apple iOS.

Περισσότερα για τον CorfuGmr

CorfuGmr

Ονομάζομαι Νίκος και ασχολούμαι με το internet και την κατασκευή ιστοσελίδων από το 1998. Σήμερα, μετά από 12 χρόνια γεμάτα με ενημέρωση, εκπαίδευση και εξάσκηση έχω ανεβάσει σε ένα άλλο επίπεδο τις γνώσεις μου και τις τεχνικές μου. Στα άρθρα μου προσπαθώ να σας δείξω τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα που με έχουν ανεβάσει σε αυτό το επίπεδο.
Σχόλια19 Σεπτεμβρίου 2010

[…] This post was mentioned on Twitter by Web Resoures.eu, Web Resoures.eu. Web Resoures.eu said: Τα καλύτερα HTML5 και CSS3 Frameworks : http://j.mp/aCm4kN […]


Συγνώμη, τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.^
Top
css.php