Μία απλή διόρθωση για να βελτιώσετε τη θέση σας στο Google.

15 Ιούν 2010 | Marketing & SEO

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.


Μία απλή διόρθωση για να βελτιώσετε τη θέση σας στο Google.

Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου είναι πολύ σημαντικό για κάθε ιδιοκτήτη ιστολογίου και για κάθε προγραμματιστή ιστοσελίδων. Κάθε ιστοσελίδα θα πρέπει να ακολουθεί αυτές τις οδηγίες από την πρώτη ημέρα δημοσίευσης της. Λοιπών ποιες είναι αυτές οι οδηγίες ! Η απάντηση σε αυτό είναι απλή : μια ανακατεύθυνση που προσθέτει το πρόθεμα www. σε κάθε διεύθυνση της ιστοσελίδας σας που δεν το έχει ακόμα.

Ξέρω ξέρω, αυτό σας ακούγετε περίπλοκο. Επιτρέψτε μου να κατεβάσω το επίπεδο πολύ χαμηλά ώστε να είναι ποιο εύκολα κατανοητό, και να μπορεί να το εφαρμόσει ο καθένας στην ιστοσελίδα του.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό

Το πιστεύεται ή όχι, αυτή η μικρή αλλαγή έχει μερικές πολύ σημαντικές λειτουργίες για την ιστοσελίδα σας. Το Google και άλλες παρόμοιες μηχανές αναζήτησης σαρώνουν τακτικά την ιστοσελίδα σας για να δίνουν τροφή στα δικά τους αποτελέσματα αναζήτησης.

Όλοι το ξέρουμε αυτό. Το γνωρίζατε όμως ότι το πρόγραμμα σάρωσης της Google σας βαθμολογεί αρνητικά για το διπλότυπο περιεχόμενο; Αυτό σημαίνει πως αν το website σας έχει δυο σελίδες που περιέχουν ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο, το Google θα απομακρύνει από τη βάση δεδομένων του και τις δυο σελίδες. Αυτός ο κανόνας εφαρμόζετε επίσης και από άλλες μεγάλες μηχανές αναζήτησης.

Αν δεν χρησιμοποιείτε ανακατεύθυνση για τις διευθύνσεις της σελίδας σας που δεν έχουν ως πρόθεμα το www. το Google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης θα αντιμετωπίσουν την ιστοσελίδα σας ως διπλότυπη. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η σελίδα //www.web-resources.eu και η σελίδα http://web-resources.eu για το Google είναι δυο διαφορετικές σελίδες, αλλά με πανομοιότυπο περιεχόμενο.

Και ποια είναι η λύση;

Η λύση υπάρχει για το πρόβλημα που μόλις τώρα εξηγήσαμε. Ας διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα με μια λύση που θα πάρει ένα με δυο λεπτά για να την ολοκληρώσουμε. Ας εξαναγκάσουμε τον διακομιστή μας να προσθέτει αυτόματα το www. σε κάθε διεύθυνση που δεν το περιέχει. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μπορούν οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google και η Yahoo να προβάλουν τη σελίδα μας χωρίς να έχουμε ποινές.

Στον κεντρικό κατάλογο της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να βρείτε ένα αρχείο με όνομα .htaccess. Αν δεν υπάρχει αυτό το αρχείο τότε δημιουργήστε το. Παρατηρήστε ότι αυτό το αρχείο έχει μια κατάληξη “.htaccess” αλλά δεν έχει κανονικό όνομα. Είναι λίγο ασυνήθιστο, αλλά αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το internet.

Αφού έχετε εντοπίσει ή έχετε δημιουργήσει το αρχείο .htaccess ανοίξτε το με το πρόγραμμα που προτιμάτε (notepad, wordpad, dreamweaver, κλπ.).  Από τη στιγμή που θα ανοίξετε το αρχείο έχετε να κάνετε μόνο δυο πράγματα. Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να εντοπίσετε τον κώδικα που ακολουθεί και αν δεν υπάρχει (στην περίπτωση που δημιουργήσατε εσείς το αρχείο) τότε γράψτε την παρακάτω γραμμή κώδικα στην πρώτη γραμμή του αρχείου.

RewriteEngine On

Δεύτερο και τελευταίο βήμα είναι να εισάγετε των κώδικα που ακολουθεί στην δεύτερη γραμμή και τρίτη γραμμή του αρχείου. Να βεβαιωθείτε ότι έχετε αντικαταστήσει το “web-resources.eu” με το domain name της σελίδας σας. Όταν τελειώσετε, απλά αποθηκεύετε το αρχείο στον κεντρικό κατάλογο της ιστοσελίδας σας.

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^web-resources.eu [NC]
RewriteRule ^(.*)$ //www.web-resources.eu/$1 [L,R=301]

Όταν τελειώσετε ο κώδικας θα πρέπει να μοιάζει κάπως έτσι :

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^sitesketch101.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.sitesketch101.com/$1 [L,R=301]

Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να κάνετε. Τώρα ανοίξτε τον περιηγητή σας και πληκτρολογήστε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας σας χωρίς το www. . Κανονικά θα πρέπει να σας ανακατευθύνει στη σελίδα που πληκτρολογήσαμε με www. μπροστά. Οι περισσότεροι χρήστες δεν θα το καταλάβουν αυτό, αλλά το Google, το Yahoo και οι άλλες μηχανές θα το καταλάβουν σίγουρα !

Περισσότερα για τον CorfuGmr

CorfuGmr

Ονομάζομαι Νίκος και ασχολούμαι με το internet και την κατασκευή ιστοσελίδων από το 1998. Σήμερα, μετά από 12 χρόνια γεμάτα με ενημέρωση, εκπαίδευση και εξάσκηση έχω ανεβάσει σε ένα άλλο επίπεδο τις γνώσεις μου και τις τεχνικές μου. Στα άρθρα μου προσπαθώ να σας δείξω τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα που με έχουν ανεβάσει σε αυτό το επίπεδο.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Συγνώμη, τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.^
Top
css.php