9 δωρεάν εφαρμογές για ευκολότερη διαχείριση του Server σας

05 Ιούν 2010 | Hosting

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.


Οι περισσότεροι από τους web designers/developers, κάποια στιγμή, φτάνουν στο σημείο να έχουν να διαχειριστούν πάρα πολλά web sites, και η διαδικασία δημιουργίας ενός νέου έργου είναι από μόνη της χρονοβόρα διαδικασία και σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται κάποιο πακέτο που είναι κάτι παραπάνω από ένα βασικό πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Σε αυτό το κρίσιμο σημείο έρχεται το ερώτημα αν αξίζει να έχει κάποιος το βασικό πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων ή αν πρέπει να μετακομίσει σε ένα νέο πακέτο φιλοξενίας VPS και να διαχειρίζεται τα web site από μόνος του.

Και οι δυο λύσεις έχουν τα συν τους και τα πλην τους, η πρώτη λύση δεν χρειάζεται τεχνογνωσία, αλλά έχει περιορισμένη ευελιξία (πχ. Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε μια επέκταση από μόνος σας). Για ένα VPS ισχύουν τα ακριβώς αντίθετα.

Αν αποφασίσετε να μεταφερθείτε σε ένα VPS / Dedicated εξυπηρετητή και σκοπεύεται να φιλοξενήσετε πολλά Web Sites, τότε είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή διαχείρισης του Server.

Με την εγκατάσταση μιας εφαρμογής για τη διαχείριση του Server, θα εξοικονομήσετε πάρα πολύ χρόνο κατά τη δημιουργία νέον Web Sites, βάσεων δεδομένων, λογαριασμών e-mail κ.λ.π.

Αν επίσης επιτρέπετε την πρόσβαση των πελατών σας στο Server σας τότε αυτή είναι ακόμα μια καλή ιδέα μιας και μπορείτε να δώσετε τον έλεγχο σε αυτούς.

Σε αυτό το άρθρο ακολουθούν 9 εφαρμογές ανοικτού κώδικα για τη διαχείριση του Server σας.

468x60-2-495

Linux

Kloxo HostingABox

Kloxo HostingABox

Είναι μια εφαρμογή 100% αντικειμενοστραφής που σας επιτρέπει να την επεκτείνεται εύκολα. Υποστηρίζει, Apache/Lighttpd, djbdns/bind και pure-ftpd.

Η πλατφόρμα επιτρέπει στον τελικό χρήστη να διαχειριστεί κάθε τμήμα του λογαριασμού του, ενώ παράλληλα επιτρέπει στον διαχειριστή να διαχειριστεί όλο το σύστημα.

Το Kloxo έχει προ εγκατεστημένο σύστημα μηνυμάτων και υποστήριξης με κουπόνια, μια μονάδα δημιουργίας και ανάκτησης αντιγράφων ασφαλείας και άλλα πολλά.

VHCS

VHCS

Είναι γραμμένο σε PHP, Perl και C. Το σύστημα παρέχει πλήρη έλεγχο στο Server, στους μεταπωλητές και στους χρήστες.

Η εφαρμογή μπορεί να επικοινωνήσει με τη βάση δεδομένων, με e-mail, με Web και DNS Servers, καταγράφει την κίνηση στο Server και άλλα πολλά.

ISPConfig

ISPConfig

Το ISPConfig είναι ένας πρόγραμμα διαχείρισης πολύγλωσσο που μπορεί να διαχειριστεί κάθε υπηρεσία σχετική με τη φιλοξενία ιστοσελίδων (web, databases, DNS, e-mail, ftp, στατιστικά, κ.α.)

Υποστηρίζει επίπεδα πρόσβασης για διαχείριση, μεταπώληση και για τελικό χρήστη με δια χειριζόμενα μεγέθη για κάθε τύπο λογαριασμού.

Επίσης αυτή η εφαρμογή υποστηρίζει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κατά απαίτηση, cron jobs και άλλα.

OpenPanel

OpenPanel

Το OpenPanel έχει απλό και λείο περιβάλλων διαχείρισης για τα Web Sites.

Μπορεί να διαχειριστεί Apache2, Bind DNS, Postfix καθώς επίσης Courier-IMAP, PureFTPd, AWStats και άλλα.

468x60-2

SysCP

SysCP

Αυτό είναι ένα εύκολο στην εγκατάσταση και στη χρήση πρόγραμμα διαχείρισης του Server σας για το γνωστό σύστημα LAMP που υποστηρίζει πολλά κοινά προγράμματα εξυπηρετητών για e-mail, ftp και άλλα.

GNUPanel

GNUPanel

Το GNUPanel είναι μια εφαρμογή αυτοματοποίησης για Web Servers που είναι γραμμένη σε PHP.

Οι διαχειριστές μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν νέα Web Sites, βάσεις δεδομένων, λογαριασμούς FTP ή e-mail και προαιρετικά μπορούν να δημιουργήσουν τελικούς χρήστες με το δικό τους κωδικό πρόσβασης ώστε να μπορούν να διαχειριστούν τους λογαριασμούς τους.

EHCP

EHCP

Το EHCP είναι ένα πρόγραμμα γραμμένο σε PHP με χαρακτηριστικά όπως δημιουργία/ανάκτηση αντιγράφων ασφαλείας, SSL, σενάρια εγκατάστασης και άλλα.

Είναι πολύγλωσσο και διαθέτει τέσσερα διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης, διαχειριστής, μεταπωλητής, διαχειριστής για τα domain και τελικός χρήστης.

Linux & Windows

Webmin & Virtualmin

Webmin & Virtualmin

Το Webmin είναι ένα από τα δημοφιλέστερα προγράμματα ανοικτού κώδικα για διαχείριση εξυπηρετητών.

Σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε λογαριασμούς χρηστών, Apache, DNS, διαμοιρασμό αρχείων, MySQL, εξυπηρετητές e-mails και άλλα πολλά.

Υπάρχουν πολλές μονάδες οι οποίες το ολοκληρώνουν, αλλά δύο από αυτές το μετατρέπουν σε ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης

Virtualmin : επιτρέπει τη διαχείριση Apache Virtual Hosts, Bind DNS domains, MySQL Databases, και mailboxes/aliases με Sendmail or Postfix.
Cloudmin : χρησιμοποιείτε για τη διαχείριση εικονικά συστήματα, όπως το Xen, KMV και το OpenVZ.

Υπάρχει επίσης και η μονάδα Usermin, που είναι μια εφαρμογή βασισμένη στις τεχνολογίες του διαδικτύου για web mail, αλλαγή κωδικών πρόσβασης, δημιουργία φίλτρων, κ.α.

Η εφαρμογή είναι πολύγλωσση και ήδη υποστηρίζει πολλές γλώσσες.

Το Webmin μπορεί να τρέξει και σε Windows αλλά με περιορισμένα χαρακτηριστικά επειδή κάποιες από τις εφαρμογές που υπάρχουν στο Linux δεν υπάρχουν στα Windows.

Windows

WebsitePanel

WebsitePanel

Το WebsitePanel είναι ένα επαγγελματικό και σχεδόν τέλειο δωρεάν πρόγραμμα διαχείρισης για Windows.

Το δημοφιλές DotNetPanel έχει μετατραπεί σε πρόγραμμα ανοικτού κώδικα και έχεις μετονομαστεί σε WebsitePanel και έρχεται με χαρακτηριστικά όπως τα ακόλουθα :

  • υποστήριξη πολλαπλών εξυπηρετητών
  • συμβατό με όλες τις δημοφιλείς βάσεις δεδομένων, e-mail servers, FTP και DNS servers.
  • μπορεί να συνδεθεί σε Exchange Server, Blackberry Server, SharePoint και άλλους.


468x60-1

Περισσότερα για τον CorfuGmr

CorfuGmr

Ονομάζομαι Νίκος και ασχολούμαι με το internet και την κατασκευή ιστοσελίδων από το 1998. Σήμερα, μετά από 12 χρόνια γεμάτα με ενημέρωση, εκπαίδευση και εξάσκηση έχω ανεβάσει σε ένα άλλο επίπεδο τις γνώσεις μου και τις τεχνικές μου. Στα άρθρα μου προσπαθώ να σας δείξω τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα που με έχουν ανεβάσει σε αυτό το επίπεδο.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Συγνώμη, τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.^
Top
css.php