5 WordPress plugins για διαχείριση ρόλων

05 Μαΐ 2011 | Wordpress

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.


Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει για να σας παρουσιάσουμε τα 5 καλύτερα plug-ins για να διαχειρίζεστε ευκολότερα τους ρόλους και τα δικαιώματα των χρηστών σας στο WordPress.

Το WordPress χρησιμοποιεί τη λογική των ρόλων, που σχεδιάστηκε για να δώσει στον ιδιοκτίτη του ιστολογίου τη δυνατότητα να ελέγξει και να παραχωρίσει δικαιώματα στους χρήστες του για το τι μπορούν να κάνουν στο ιστολόγιο. Ένας ιδιοκτίτης ιστολογίου, μπορεί να διαχειριστεί και να δώσει πρόσβαση σε λειτουργίες καθώς γράφει και επεξεργάζετε άρθρα, δημιουργεί σελίδες, ορίζει συνδέσμους, δημιουργεί κατηγορίες, επιβλέπει σχόλια, διαχειρίζετε τα πρόσθετα, θέματα και άλλα.Το εργαλείο που δίνει στον ιδιοκτίτη του ιστολογίου αυτό τον έλεγχο είναι η δυνατότητα να αποδίδει ρόλους στους χρήστες.

Το WordPress έρχετε με πέντε προ καθορισμένους ρόλους, Διαχιριστής, Αρχισυντάκτης, Συντάκτης, Συνεργάτης, Συνδρομιτής. Σε κάθε ρόλο επιτρέπετε να εκτελούνται σύνολα εργασιών που λέγονται δυνατότητες. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες περιλαμβανομένων των publish_posts, moderate_comments, και edit_users. Οι εξ ορισμού δυνατότητες έχουν προ καθοριστεί για κάθε ρόλο.

WordPress.org

Ώστότο, εξ ορισμού, το WordPress δεν συνοδεύεται από κάποιο εργαλείο επεξεργασίας ρόλων. Επίσης, τις περισσότερες φορές οι εξ ορισμού ρόλοι και δικαιόματα δεν τερειάζουν με τις ανάγκες των εργασιών μας. Σαν αποτέλεσμα, τα ακόλουθα plug-ins θα σας βοηθήσουν να ρυθμήσετε τους κανόνες του WordPress σας, και θα μπορείτε να επιβάλετε αυστηρότερους κανόνες για το περιεχόμενο σας και για την πρόσβαση στον πίνακα διαχείρισης του WordPress.

Adminimize

Adminimize

Συμπιέζει οπτικά τα διαχειριστικά meta-boxes έτσι ώστε περισσότερο περιεχόμενο από τις σελίδες του διαχειριστή να μπορούν να εμφανίζονται άμεσα. Το πρόσθετο που σας επιτρέπει να κρύψετε «τα μη απαραίτητα» στοιχεία από το μενού διαχείρισης του WordPress, για όλους τους ρόλους της εγκατάστασης σας. Μπορείτε επίσης να κρύψετε στοιχεία από τη σελίδα επεξεργασίας άρθρων για να απλοποιήσετε την διεπαφή χρήστη. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι, ότι μπορείτε να αλλάξετε τις επιλογές του περιβάλλοντος διαχείρισης για όλους τους ρόλους του WordPress.

Είναι πραγματικά περιεκτικό, μπορείτε βασικά να ορίσετε δικαιώματα και να αλλάξετε τον έλεγχο πρόσβασης από ότι μπορείτε να δείτε στον πίνακα διαχείρισης του WordPress. Αυτό το πρόσθετο σας επιτρέπει ακόμα να ελέγξετε το δικαίωμα εγγραφής για τα άρθρα και τις σελίδες

Role Manager

Role Manager

Αυτό το πρόσθετο σας επιτρέπει να ορίσετε και να διαχειριστείτε πολλαπλά προφίλ συνδρομητών, με ρόλους και δυνατότητες. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε νέους ρόλους και δυνατότητες. Αν χρησιμοποιείτε αυτό το πρόσθετο για να διαχειριστείτε το WordPress, οι χρήστες μπορούν να ανήκουν μόνο σε ένα ρόλο και μπορούν να έχουν μεμονωμένα ξεχωριστές δυνατότητες έξω από τις υπαγορεύσεις του ρόλου.

Το πρόσθετο Role Manager διαθέτει ένα φιλικό περιβάλλον χρήσης σε συγκριτικά με τα υπόλοιπα. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε ρόλους, και δυνατότητες όπου μπορούν στη συνέχεια να ανατεθούν σε χρήστες. Φυσικά, μπορείτε να διαχειριστείτε και τους εξ ορισμού κανόνες του WordPress.

Role Scoper

το Role Scoper είναι ένα συμπαγές και εμπλουτισμένο πρόσθετο για την επιβολή δυνατοτήτων και διαχείρισης για το WordPress. Αποδίδει δικαιώματα ανάγνωσης, επεξεργασίας ή διαχείρισης σε χρήστες ή ομάδες για συγκεκριμένες σελίδες, κατηγορίες, ή άλλο περιεχόμενο.

Αυτό μπορεί να είναι το ποιο ισχυρό και το ποιο μπερδεμένο πρόσθετε διαχείρισης ρόλων μεταξύ όλων των πρόσθετων. Το επίπεδο προσαρμογής είναι εκπληκτικό. Επίσης σας επιτρέπει να ορίσετε τα επίπεδα πρόσβασης για κάθε σελίδα που έχετε ήδη δημιουργήσει. Αν πραγματικά θέλετε να δημιουργήσετε ένα αυστηρό περιβάλλων δικαιωμάτων, δοκιμάστε αυτό το plug-in.

User Permission

Το User Permission, είναι ένα plug-in που παίρνει τα απλά δικαιώματα του WordPress ένα βήμα ποιο πέρα, και σας επιτρέπει να αναθέσετε δικαιώματα σε συγκεκριμένα άρθρα απαγορεύουν σε άλλους χρήστες ή ρόλους την ανάγνωση ή την επεξεργασία.

Αυτό είναι ένα μικρό plug-in που κάνει αυτό που πραγματικά λέει το όνομα του. Επιτρέπει την απόδοση δικαιωμάτων σε χρήστες για συγκεκριμένα άρθρα ή σελίδες.

User Role Editor

User Role Editor

Το User Role Editor σας επιτρέπει να αλλάξετε τους εξ ορισμού ρόλους και δυνατότητες με την ευκολία μερικών κλικ. Απλά επιλέξτε τα check boxes των δυνατοτήτων που θέλετε να προσθέσετε στο συγκεκριμένο ρόλο και κάντε κλικ στο Update για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.

Πηγή: queness

Περισσότερα για τον CorfuGmr

CorfuGmr

Ονομάζομαι Νίκος και ασχολούμαι με το internet και την κατασκευή ιστοσελίδων από το 1998. Σήμερα, μετά από 12 χρόνια γεμάτα με ενημέρωση, εκπαίδευση και εξάσκηση έχω ανεβάσει σε ένα άλλο επίπεδο τις γνώσεις μου και τις τεχνικές μου. Στα άρθρα μου προσπαθώ να σας δείξω τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα που με έχουν ανεβάσει σε αυτό το επίπεδο.
ΣχόλιαTassos

9 Ιανουαρίου 2014

Καλησπέρα φίλε. Θέλω να με μάθω αν γίνεται πως βάζεις κάτω από κάθε ανάρτηση τις πληροφορίες συντάκτη αναλυτικά. Εννοώντας το βιογραφικό σημείωμα με φωτο κτλ. (wordpress)
10 Ιανουαρίου 2014

Καλημέρα.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συνάρτηση the_author_meta() (https://codex.wordpress.org/Function_Reference/the_author_meta) και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα options να ανακτήσεις όποια πληροφορία θέλεις.

Από εκεί και πέρα, έχει να κάνει με την εμπειρία σου και το γούστο σου, η καρδιά αυτής της λειτουργίας πάντως είναι η συνάρτηση the_author_meta()


Συγνώμη, τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.^
Top
css.php