22 PHP Frameworks για ταχύτερη ανάπτυξη

22 Ιαν 2011 | Development

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.


Prado

Η PHP είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη γλώσσα προγραμματισμού για προγραμματισμό ιστοσελίδων. Ενώ υπάρχουν πάρα πολλές άλλες γλώσσες προγραμματισμού για το διαδίκτυο, όπως είναι για παράδειγμα η ASP, JSP, Ruby και άλλες, η PHP εξακολουθεί να είναι η ποιο δημοφιλής από όλες.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει πραγματικά την PHP τόσο δημοφιλή; Η PHP είναι η ποιο δημοφιλής από όλες τις άλλες γλώσσες γιατί είναι σχετικά εύκολο να την μάθει κάποιος σε αντίθεση με όλες τις άλλες. Επιπλέον υπάρχουν πάρα πολλά άρθρα διαθέσιμα στο Ιντερνέτ για αρχάριους που βοηθάνε πολύ στην εκμάθηση της.

Παρόλο όμως που υπάρχουν πάρα πολλές πηγές στο διαδίκτυο για να μάθουμε την PHP και να βρούμε λύσεις στα προβλήματα μας, είναι δύσκολο να κατασκευάσουμε μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή εφαρμογή ή μια σελίδα από την αρχή με την PHP. Ευτυχώς για εμάς υπάρχουν αρκετά αξιόπιστα PHP Frameworks που βοηθούν στην μείωση του χρόνου ανάπτυξης κάθε εφαρμογής. Αυτά τα Frameworks υποστηρίζονται από τεράστιες κοινότητες που θα σας βοηθήσουν όταν αντιμετωπίζεται προβλήματα.

Τα καλύτερα Frameworks

1. Zend Framework


Zend Framework

Το Zend Framework είναι ένα αντικειμενοστραφές framework γραμμένο σε PHP 5. Είναι βασισμένο στην απλότητα, με φιλική προς τις εταιρείες άδεια χρήσης. Η αφαιρετικά συνδεδεμένη αρχιτεκτονική της, επιτρέπει στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν στοιχεία του Framework μέσα σε άλλα frameworks.

2. Symfony

Symfony

To Symfony είναι ένα PHP 5 Framework, που παρέχει μια αρχιτεκτονική, στοιχεία και εργαλεία στους προγραμματιστές για ανάπτυξη σύνθετων εφαρμογών διαδικτύου γρήγορα. Στον επίσημο διαδικτυακό χώρο του Framework θα βρείτε επίσης και πρακτικά μαθήματα για εκμάθηση του Framework που είναι κατάλληλα και για αρχάριους.

3. CodeIgniter

CodeIgniter

Το CodeIgniter είναι και αυτό ακόμα ένα δημοφιλές PHP Framework. Έχει το πλεονέκτημα που χρησιμοποιεί ένα wiki για ποιο εύκολη πλοήγηση. Οι νέοι χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν εύκολα διαβάζοντας το εγχειρίδιο χρήσης. Ένα μειονέκτημα του CodeIgniter είναι που χρησιμοποιεί την PHP4, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα χαρακτηριστικά της PHP5.

4. CakePHP

Χρησιμοποιεί κοινά μοτίβα σχεδίασης όπως είναι το MVC και ORM. Το CakePHP μειώνει το κόστος ανάπτυξης και βοηθάει τους προγραμματιστές να γράψουν λιγότερο κώδικα.

5. Prado

Prado

Το Prado για να λειτουργήσει χρειάζεται PHP 5 ή νεότερη. Αυτό το Framework είναι βασισμένο σε components και σε συμβάντα. Επίσης παρέχουν και ένα tutorial για ταχύτερη εκμάθηση.

6. Kohana

Cohana

Το Kohana είναι ένα PHP Framework που χρησιμοποιεί το μοντέλο ανάπτυξης MVC. Σκοπός του είναι η ασφάλεια, να είναι ελαφρύ και εύκολο στη χρήση. Το Kohana έχει βασιστεί στο CodeIgniter αλλά είναι αυστηρά PHP 5 και αντικειμενοστραφές.

7. Solar Framework

Solar Framework

Το Solar Framework είναι PHP 5 για κατασκευή ιστοσελίδων. Υποστηρίζει πλήρως τα name spaces της PHP. Επίσης έχει ενσωματωμένο localization και configuration για κάθε επίπεδο.

8. Fuse

Fuse

Το Fuse είναι ένα framework me MVC για PHP. Έχει επιρροές από άλλα frameworks όπως είναι το Ruby on Rails και το CakePHP.

9. Yii PHP Framework

Yii

Το Yii PHP Framework είναι ένα framework βασισμένο σε components υψηλής απόδοσης ιδανικό για εφαρμογές μεγάλου μεγέθους. Έχει μια μεγάλη λίστα από χαρακτηριστικά και είναι αυστηρά αντικειμενοστραφές.

10 . Akelos PHP Framework

Akelos

Το Akelos PHP Framework είναι μια πλατφόρμα ανάπτυξης διαδικτυακών εφαρμογών βασισμένη στο μοντέλο MVC.

Εναλλακτικές λύσης για PHP Frameworks.

11. Recess
12. Agavi
13. Qcodo
14. Zoop
15. QPHP
16. Seagull PHP
17. PHPDevShell
18. PHPOpenBiz
19. WASP
20. evoCore
21. Lion
22. Flow3

Περισσότερα για τον CorfuGmr

CorfuGmr

Ονομάζομαι Νίκος και ασχολούμαι με το internet και την κατασκευή ιστοσελίδων από το 1998. Σήμερα, μετά από 12 χρόνια γεμάτα με ενημέρωση, εκπαίδευση και εξάσκηση έχω ανεβάσει σε ένα άλλο επίπεδο τις γνώσεις μου και τις τεχνικές μου. Στα άρθρα μου προσπαθώ να σας δείξω τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα που με έχουν ανεβάσει σε αυτό το επίπεδο.
Σχόλια22 Ιανουαρίου 2011

[…] This post was mentioned on Twitter by Web Resoures.eu, Web Resoures.eu. Web Resoures.eu said: 22 PHP Frameworks για ταχύτερη ανάπτυξη http://goo.gl/fb/NGiVI […]
AKLP

22 Ιανουαρίου 2011

Υπαρχει καποια λογικη πισω απο το γιατι καποιος να χρησιμοποιησει αυτα τα framworks και οχι απευθειας την php?
25 Ιανουαρίου 2011

Σαφώς και υπάρχει λόγος χρήσης των Frameworks. Οι λόγοι χρήσης είναι πάρα πολλοί, αλλά εδώ θα σου παραθέσω μερικούς από τους ποιο σημαντικούς λόγους :

Επιτάχυνση στην ανάπτυξη λογισμικού/ιστοσελίδων
Μεγάλη παρακαταθήκη από βιβλιοθήκες
Ασφάλεια σε κάθε επίπεδο (SQL Injections, Authentication, ACL, κ.α.)
Μεγάλες κοινότητες για να σε υποστηρίξουν
Ο μόνος περιορισμός που έχεις είναι καθαρά η φαντασία σου

Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ ήδη το CakePHP που είναι ένα από τα καλύτερα αυτή τη στιγμή, αλλά σιγά σιγά θέλω να μεταβώ στο Zend Framework το οποίο είναι ακόμα καλύτερο, αλλά και ποιο δύσκολο. Κατά τη γνώμη μου, αν έχεις το κατάλληλο επίπεδο είναι καλύτερα να αρχίσεις το Zend Framework, αν όμως δεν έχεις και τόσο μεγάλη εμπειρία θα σου πρότεινα να πας σε CakePHP
gxenakis

15 Νοεμβρίου 2011

Για μία μεγάλη online εφαμοργή αξίζει η επένδυση σε ένα framework όσο αφορά την τελική απόδοση της εφαρμογής;

Πέτα από τον χρόνο μια εφαρμογή σε καθαρή PHP 5 τι χάνει και τι κερδίζει από το να γίνει με CakePHP ?
15 Νοεμβρίου 2011

Ειδικά στα μεγάλα custom projects αξίζει να υπάρχει από πίσω ένα Framework, και τα προνόμια είναι πολλά !

Ας απαριθμήσω μερικά:

  1. Ταχεία ανάπτυξη του λογισμικού λόγο του μεγάλου συνόλου από βιβλιοθήκες που συνήθως διατίθεται σε ένα Framework.
  2. Ευκολία στην συντήρηση
  3. Δυνατότητα κατανομής ρόλων στους Developers για ταυτόχρονη ανάπτυξη ξεχωριστών τμημάτων της εφαρμογής χωρίς ο ένας να εξαρτάτε από τον άλλο.
  4. Υλοποίηση μοντέλων δεδομένων, τεχνικών και δομών που επιταχύνουν την ανάπτυξη (βλέπε MVC, ACL κα.)
  5. Μεγάλες κοινότητες που μπορούν να σε βοηθήσουν όταν κάτι δεν πάει καλά.
  6. Εύκολη προσθήκη επεκτάσεων της εφαρμογής

Σχετικά με το ερώτημα που αφορά την PHP5. Δεν υπάρχει λόγος να μπεις στη διαδικασία να συγκρίνεις την PHP με τα Frameworks. Είναι σαν να συγκρίνεις ένα δερμάτινο παπούτσι με ένα κομμάτι δέρμα.

Τέλος για να κλείσω το σχόλιο μου, θεωρώ πως τα Framework είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο, αλλά δεν είναι για όλες τις δουλειές. Ως παράδειγμα θα παραθέσω τη δημιουργία ενός Blog. Εγώ προσωπικά σε καμία περίπτωση δεν θα το έφτιαχνα από την αρχή με κάποιο Framework, αλλά θα χρησιμοποιούσα WordPress. Από την άλλη πλευρά, αν κάποιος πελάτης μου θα ήθελε να κατασκευάσει ένα τεράστιο Project με πολύ μεγάλο βαθμό παραμετροποίησης, τότε θα προτιμούσα το CakePHP.
Dimitris

6 Αυγούστου 2012

Ενδιαφέρον και κατατοπιστικό άρθρο!

Γνωρίζει κανείς ποιο από αυτά μπορεί να συνεργαστεί καλύτερα με Graph Databases, και συγκεκριμένα με το Neo4j?

Ευχαριστώ


Συγνώμη, τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.^
Top
css.php