10 τέλεια HTML 5, CSS και JavaScript παραδείγματα

17 Ιούν 2010 | CSS,HTML,JavaScript

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.


Video

Η HTML 5 έχει κάνει την αλλαγή στο παιχνίδι της κατασκευής ιστοσελίδων. Έχω συγκεντρώσει 10 τέλεια παραδείγματα HTML 5, CSS και JavaScript που θα σας δώσουν να καταλάβετε ποια είναι η πραγματική δύναμη αυτών των τεχνολογιών.

Εισαγωγή

Δεν έχω ακόμα προλάβει να εμβαθύνω στην HTML 5 τόσο όσο θα ήθελα, αλλά είναι τόσο καυτό θέμα που και να θέλω να την αποφύγω δεν το μπορώ. Στην αρχή σκέφτηκα πως θα πάρει καιρό μέχρι να υιοθετηθεί από την κοινότητα του web, και νομίζω πως η Apple έχει παίξει κάποιο ρόλο  σε αυτό. Το iPad της Apple έχει αποδεχτεί την χρήση της HTML 5. Η HTML 5 έχει αλλάξει το παιχνίδι στο χώρο του web development και είναι τόσο συναρπαστικό αυτό !

Blob

Blob

Ένας χαριτωμένος μικρός χαρακτήρας. Είναι φτιαγμένος με HTML 5 canvas και με JavaScript.

Bubble

Δημιουργεί χρωματιστές φούσκες χρησιμοποιώντας HTML 5 και φυσικά το μαγικό άγκυγμα της JavaScript

jParallax

jParallax

Τέλειο jParallax. Θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω πολύ σε κάποιο από τα project μου, αλλά ακόμα δεν έχω βρει την ευκαιρία. Είναι γραμμένο ως plugin για το jQuery και είναι δωρεάν.

Fireworks

Fireworks

Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα μπορούσαμε κάποια στιγμή να δημιουργήσουμε πυροτεχνήματα με τη χρήση της JavaScript και της HTML 5.

Canvas photo

Δημιουργήστε το εφέ των φωτογραφιών της Polaroid με το στοιχείο canvas της HTML 5. Επίσης συνοδεύεται από ένα εργαλείο εξαγωγής.

Video show case from Apple

Apple Video

Η Apple έχει ένα ωραίο παράδειγμα βίντεο με μάσκες, αλλαγή μεγέθους και αλλαγή προοπτικής σε βίντεο.

Photo Gallery

Apple Gallery

Ακόμα ένα τέλειο παράδειγμα. Μπορείτε να αλλάξετε τη διάταξη της γκαλερί και έχει και ένα ωραίο εφέ θολώματος στο παρασκήνιο.

Particle Animation

Particle

Χρησιμοποιεί 300 στοιχεία για να συλλαβίσει μια λέξη. Είναι ένα παράδειγμα που χρησιμοποιεί το στοιχείο canvas της HTML 5.

Spread

Spread

Καταστροφή ενός HTML 5 canvas

Video

Αν θεωρείτε πως ο canvas της Apple είναι τέλειος τότε δοκιμάστε και αυτό. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε περιηγητή βασισμένο σε webkit

Περισσότερα για τον CorfuGmr

CorfuGmr

Ονομάζομαι Νίκος και ασχολούμαι με το internet και την κατασκευή ιστοσελίδων από το 1998. Σήμερα, μετά από 12 χρόνια γεμάτα με ενημέρωση, εκπαίδευση και εξάσκηση έχω ανεβάσει σε ένα άλλο επίπεδο τις γνώσεις μου και τις τεχνικές μου. Στα άρθρα μου προσπαθώ να σας δείξω τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα που με έχουν ανεβάσει σε αυτό το επίπεδο.
Σχόλια18 Ιουνίου 2010

[…] This post was mentioned on Twitter by Web Resoures.eu, Web Resoures.eu. Web Resoures.eu said: 10 τέλεια HTML 5, CSS και JavaScript παραδείγματα : http://j.mp/9qkZWr […]


Συγνώμη, τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.^
Top
css.php