Το τμήμα ΗEAD μιας σελίδας

28 Μαρ 2011 | Οδηγός HTML

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.


HTML

Το τμήμα head περιέχει γενικές και μέτα πληροφορίες για το έγγραφο. Το head είναι πρώτο τμήμα κάθε ΗΤML εγγράφου, το οποίο βρίσκεται ακριβώς πριν την ετικέτα <body> και ακριβώς μετά την ετικέτα <html>.

Τα περιεχόμενα του head δεν εμφανίζονται ως μέρος του συνολικού εγγράφου. Τα στοιχεία που εμφανίζονται ως μέρος του εγγράφου τοποθετούνται στο τμήμα body της σελίδας. Συνεπώς μόνο μερικά στοιχεία της HTML μπορούν να γραφτούς μέσα σε αυτό το τμήμα και είναι τα ακόλουθα:

BASE
Μια εγγραφή του αυθεντικού URL της σελίδας. Αυτό σας επιτρέπει να μετακινήσετε το έγγραφο σε ένα νέο κατάλογο (ή ακόμα και σε άλλο web site) και να έχετε σχετικές διαδρομές προς τις πηγές του εγγράφου.
LINK
Ορίζει τη σχέση αυτού του εγγράφου με άλλα έγγραφα. Ένα έγγραφο HTML μπορεί να περιέχει περισσότερες από μια ετικέτες link.
META
Ένα στοιχείο που διατηρεί μέτα πληροφορίες για το έγγραφο.
TITLE
Ο τίτλος του εγγράφου. Αυτό το στοιχείο είναι υποχρεωτικό και θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε έγγραφο.
STYLE
Εντολές CSS για το έγγραφο. Οι εντολές CSS ενημερώνουν τον Web Browser για το πως θα πρέπει να μορφοποιηθούν τα στοιχεία της σελίδας (χρώμα γραμματοσειράς, χρώμα φόντου, κ.α.)
SCRIPT
Κώδικας μιας γλώσσας σεναρίων όπως είναι η JavaScript.

Παράδειγμα του τμήματος HEAD

<HTML>
 <HEAD>
  <TITLE> Ο τίτλος της σελίδας </TITLE>
  <BASE HREF="http://www.somewhere.org/stuff/blob.html">
  <LINK HREF="http://www.somewhere.org/stuff/index.html" REL="index">
 </HEAD>
 <BODY>
  ..... Ετικέτες και κείμενα του εγγράφου.
 </BODY>
</HTML>

Περισσότερα για τον CorfuGmr

CorfuGmr

Ονομάζομαι Νίκος και ασχολούμαι με το internet και την κατασκευή ιστοσελίδων από το 1998. Σήμερα, μετά από 12 χρόνια γεμάτα με ενημέρωση, εκπαίδευση και εξάσκηση έχω ανεβάσει σε ένα άλλο επίπεδο τις γνώσεις μου και τις τεχνικές μου. Στα άρθρα μου προσπαθώ να σας δείξω τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα που με έχουν ανεβάσει σε αυτό το επίπεδο.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Συγνώμη, τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.^
Top
css.php