Εκδόσεις της HTML

27 Μαρ 2011 | Οδηγός HTML

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.


HTML

Η HTML είναι μια αναπτυσσόμενη γλώσσα, και σε κάθε νέα έκδοση αποδίδετε και ένας αριθμός. Η πρώτη έκδοση που ορίστηκε ήταν η HTML 2.0. Αυτή η έκδοση είχε τα περισσότερα από στα στοιχεία που ήδη γνωρίζουμε, αλλά έλειπαν μερικές από τις επεκτάσεις της Microsoft και της Νetscape, ενώ δεν υποστήριζε πίνακες και ιδιότητες στοίχισης.

Η HTML 3, ήταν μια φιλόδοξη προσπάθεια από τη μεριά του Dave Raggett να αναβαθμίσει τα χαρακτηριστικά και τα βοηθήματα της HTML. Ωστόσο η έκδοσης 3 δεν ολοκληρώθηκε ή υλοποιήθηκε ποτέ, παρόλο που πολλά από τα χαρακτηριστικά της ολοκληρώθηκαν στην επόμενη επίσημη έκδοση της HTML γνωστή ως HTML 3.2.

Η HTML 3.2 ήταν η επόμενη επίσημη έκδοση της HTML, η οποία υποστήριζε πίνακες, εικόνες, επικεφαλίδες, ιδιότητες στοίχισης και κάποιες άλλες σχολαστικές λεπτομέρειες. Η HTML 3.2 είναι τρέχουσα «παγκόσμια» διάλεκτος, την οποία κατανοούν πλήρως όλοι οι περιηγητές διαδικτύου. Ωστόσο και από αυτή την έκδοση έλοιπαν επεκτάσεις για τον Internet Explorer και τον Netscape όπως είναι για παράδειγμα τα Frames, Embed και τα Applets. Η υποστήριξη για αυτές τις επεκτάσεις ήρθαν αργότερα με την HTML 4.0.

Η HTML 4.01 είναι το τρέχον επίσημο πρότυπο. Υποστηρίζει τις περισσότερες απαραίτητες επεκτάσεις, και επιπλέον υποστηρίζει και παραπάνω χαρακτηριστικά (έγγραφα σε πολλές γλώσσες, CSS, επιπλέον πίνακες, φόρμες και συμβατότητα με τη JavaScript).

Περισσότερα για τον CorfuGmr

CorfuGmr

Ονομάζομαι Νίκος και ασχολούμαι με το internet και την κατασκευή ιστοσελίδων από το 1998. Σήμερα, μετά από 12 χρόνια γεμάτα με ενημέρωση, εκπαίδευση και εξάσκηση έχω ανεβάσει σε ένα άλλο επίπεδο τις γνώσεις μου και τις τεχνικές μου. Στα άρθρα μου προσπαθώ να σας δείξω τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα που με έχουν ανεβάσει σε αυτό το επίπεδο.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Συγνώμη, τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.^
Top
css.php