Εισαγωγή στην HTML

23 Μαρ 2011 | Οδηγός HTML

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.


HTML

Η HTML ή με άλλα λόγια η HyperText Markup Language έχει σχεδιαστεί για να προσδιορίζει τη λογική δομή ενός εγγράφου, με σημαντικές επεκτάσεις υπέρ-κειμένου. Δεν έχει σχεδιαστεί για να είναι η γλώσσα επεξεργαστών κειμένου WYSIWYG, όπως είναι για παράδειγμα το Word ή το WordPerfect. Η επιλογή αυτή έγινε γιατί το ίδιο HTML έγγραφο μπορεί να προβάλλετε από πολλούς διαφορετικούς περιηγητές διαδικτύου, με πολλές διαφορετικές δυνατότητες. Άρα, για παράδειγμα, η HTML σας επιτρέπει να χαρακτηρίζεται τμήματα κειμένου ως τίτλους ή παραγράφους, και μετά αφήνετε την διαδικασία μετάφρασης του κώδικα σας στα χέρια του περιηγητή διαδικτύου. Για παράδειγμα, ένας περιηγητής διαδικτύου μπορεί να προσθέτει μια παύλα μπροστά από κάθε παράγραφο ενώ ένας άλλο μπορεί απλά να αφήνει ένα καινό.

Οι οδηγίες της HTML επιμερίζουν το κείμενο ενός εγγράφου σε πλαίσια, που αποκαλούνται στοιχεία (elements). Tα στοιχεία με τη σειρά τους μπορούν να επιμεριστούν σε δυο κατηγορίες. Σε αυτές που καθορίζουν πως θα εμφανίζεται ο κορμός της σελίδας από τους περιηγητές διαδικτύου, και σε αυτές που καθορίζουν πληροφορίες σχετικά με το έγγραφο, όπως είναι για παράδειγμα ο τίτλος της σελίδας ή η σχέση που έχει η παρούσα σελίδα με ένα άλλο έγγραφο.

Οι αναλυτικοί κανόνες για την HTML (τα ονόματα των ετικετών/στοιχείων, πως πρέπει να χρησιμοποιηθούν.) έχουν οριστεί από μια άλλη γλώσσα, γνωστή ως standard generalized markup language ή με λίγα λόγια SGML. Η SGML είναι ποιο δύσκολη, και έχει σχεδιαστεί μαζικές συλλογές εγγράφων, όπως είναι τα εγχειρίδια συντήρησης των αεροσκαφών F16, ή όπως είναι τα εγχειρίδια συντήρησης των πυρηνικών υποβρυχίων. Ευτυχώς η HTML είναι πολύ ποιο εύκολη.

Ωστόσο η SGML έχει χρήσιμα χαρακτηριστικά που η HTML δεν τα έχει. Για το λόγο αυτό οι ιδικοί στο λογισμικό έχουν δημιουργήσει μι άλλη γλώσσα που ονομάζετε XML η οποία έχει πολλά από τα ποιο χρήσιμα χαρακτηριστικά της HTML και της SGML μαζί.

Περισσότερα για τον CorfuGmr

CorfuGmr

Ονομάζομαι Νίκος και ασχολούμαι με το internet και την κατασκευή ιστοσελίδων από το 1998. Σήμερα, μετά από 12 χρόνια γεμάτα με ενημέρωση, εκπαίδευση και εξάσκηση έχω ανεβάσει σε ένα άλλο επίπεδο τις γνώσεις μου και τις τεχνικές μου. Στα άρθρα μου προσπαθώ να σας δείξω τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα που με έχουν ανεβάσει σε αυτό το επίπεδο.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Συγνώμη, τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.^
Top
css.php